Θα, θα, θα, θα (μέρος 2ο)

Βαρέθηκα τα θα, θα, θα, θα….

Θα ανοίξουν οι τράπεζες, θα διαπραγματευτούμε πιο ισχυρά, θα απελευθερωθούμε, θα τα χάσουμε όλα, θα πάνε στράφη τόσες θυσίες, θα απομονωθούμε, θα τους δείξουμε, θα θα θα θα θα..

Θαύματα πιστεύω ότι γίνονται..

Θα έλεγα όμως ότι αυτό που λείπει στη κοινωνία είναι αίσθηση/λογική της ζωής… όχι η κοινή λογική, ή η λογική των μαθηματικών. Η λογική/αίσθηση της ζωής.

Λογική έχουμε όλοι, και φυσικά όλοι κρίνουμε με το νου μας.. Άλλοι θα κρίνουν από αντίδραση, άλλοι – λίγο πιο σοφοί και ήρεμοι – θα κρίνουν από δράση, και όχι από αντίδραση. Ας κρίνουμε και ψηφίσουμε όλοι με το χέρι στη καρδιά, που είναι το χέρι στη ζωή.

Ώστε να μη σταματήσει την επόμενη μέρα να χτυπάει..

Και όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, ας σταθούμε ενωμένοι, γιατί όλοι μας και ο καθένας μας υποφέρει με το δικό του προσωπικό τρόπο..

Αυτοί που θα πούν ΟΧΙ γιατι είναι ρομαντικοί και πιστεύουν στην “απελευθέρωση” της πατρίδας, αυτοί που θα πούν ΝΑΙ γιατί προσπαθούν να σταματήσουν τη ζημιά και να απαντήσουν σε κάτι ανέντιμο, αυτοί που με το ΟΧΙ θέλουν να πουν ΝΑΙ στην ύστατη ελπίδα ότι κάτι ίσως δια μαγείας θα αλλάξει, και αυτοί που με το ΝΑΙ λένε ΟΧΙ στο θάνατο και την αυτοκτονία, καθώς δε μπορείς να πας για μάχη χωρίς σχέδιο, και γιατί η ίδια η ΖΩΗ τελικά είναι μάχη, η ζωή είναι αγώνας, και ο θάνατος δεν είναι η λύση στη ζωή.

Όλοι μας όμως, είτε του ναι είτε του όχι, είτε του όχι που ναι ναι και του ναι που είναι όχι, είμαστε άνθρωποι και Έλληνες. Σαν τον Οδυσσέα, περιπλανιώμαστε στη Θάλασσα, μέχρι να βρούμε την Ιθάκη μας..

Δεν πιστεύω ότι αξίζουν σε κανένα λαό αυτά που περνάμε να τελευταία πέντε χρόνια (ταπείνωση, φτώχεια, μιζέρια, εξάντληση, και χίλια δυο άλλα πράγματα που έχουμε βιώσει).

Ας βάλουμε το χέρι στη καρδιά τη Κυριακή, και με ενότητα και σεβασμό, και ΑΝΘΡΩΠΙΑ, ας βοηθήσουμε το διπλανό μας. Με οποιοδήποτε τρόπο. Το χρειαζόμαστε όλοι μας.

ΝΑΙ στη Ζωή και τον Άνθρωπο

Με αγάπη, Α.

Advertisements

Author: Another Alice

Take away music and there is nothing left.. Stay tuned.. “If I had a world of my own, everything would be nonsense. Nothing would be what it is, because everything would be what it isn't. And contrary wise, what is, it wouldn't be. And what it wouldn't be, it would. You see?”

5 thoughts on “Θα, θα, θα, θα (μέρος 2ο)”

  1. You are correct Annie, no country should have been put through what Greece has been put through.

    in 2010, feckless lenders lent more money to Greece. Even though the existing debt was unsuitable. That money went to pay off the banks, the hedge funds, with society bailing out the banks. Onerous conditions were set on Greece.

    Leading economists have said debt must be written off, IMF has said debt must be written off.

    What can we do to help the Greeks

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s